Nieuws

Vriezenveen, dinsdag 1 november 2016 – In de trouwzaal van gemeente Twenterand hebben de eerste medewerkers van de gemeente uitleg gekregen over de nieuwe Twenterand Werkt app.

De “Twenterand Werkt”-app informeert werkzoekenden met een bijstandsuitkering in de gemeente Twenterand. De app geeft informatie over vacatures, trainingen en werkervaringsplekken. Ook alle actuele informatie van de gemeente over de uitkering is hier eenvoudig te vinden.

Informatie over gemeente Twenterand: zie website


Roermond, dinsdag 5 april 2016 – Vandaag heeft Gerard IJff, wethouder Sociale Zaken van Roermond de Roermond Werkt app geïntroduceerd. Naast de lokale media heeft ook EO Radio 5 er landelijke bekendheid aan gegeven.

Icon-60@3xVia deze nieuwe app ‘Roermond Werkt’ kunnen mensen met een uitkering zoeken naar werk. Maar ook krijgen ze informatie over de uitbetaling van de uitkering en bijvoorbeeld als er in de buurt een banenmarkt is. De afdeling Sociale Zaken van de gemeente heeft het initiatief genomen. Petra de Joode sprak met Gerard IJff, wethouder Sociale Zaken van Roermond.

Ook op de website van de gemeente Roermond wordt er aandacht besteed aan dit nieuwe kanaal om informatie te geven.

Luister naar het verslag op EO Radio 5 of ga naar de website van gemeente Roermond.


Lelystad, woensdag 2 maart 2016 – Vanmorgen heeft wethouder John van den Heuvel de 0320werkt app geïntroduceerd. Met de invoering van de ‘0320werkt’ app kan de gemeente de mensen met een uitkering nog beter informeren.

Icon-60@3xZeker bij veranderingen in de uitkering zijn uitkeringsgerechtigden op zoek naar informatie en neemt het aantal telefoontjes en vragen aan de balie toe. Door het actief sturen van deze informatie (push berichten) via de app worden mensen meteen geïnformeerd over de ingevoerde wijzigingen met betrekking tot hun uitkering. Mensen hoeven dan niet meer zelf achter de gewijzigde informatie aan te gaan en zijn beter geïnformeerd, waardoor er minder vragen komen. Daarnaast geeft de app de zekerheid dat berichten ook aankomen bij de juiste mensen. Tevens kunnen uitkeringsgerechtigden opzoeken wanneer hun uitkering wordt uitbetaald.

Het Werkbedrijf kan vacatures onder de aandacht brengen en vanuit de app kan er meteen gereageerd worden naar een e-mailadres.

Luister naar het verslag op Radio Flevoland of ga naar de website van gemeente Lelystad.


Den Haag, donderdag 3 september 2015 – Vandaag heeft Rabin Baldewsingh, wethouder Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport (SWWS) van de gemeente Den Haag, een nieuwe gemeente-app gelanceerd: 070werkt. Haagse werkzoekenden kunnen voortaan ook via hun telefoon op zoek naar een baan.

070werkt-logo-150x150“Rotterdam heeft een app ontwikkeld om makkelijker tot vacatures te komen en die is daar succesvol. Ik vond het interessant om die app ook als een nieuw instrument hier te gebruiken,” aldus Baldewsingh. De nieuwe app informeert werkzoekenden met een bijstandsuitkering over vacatures, trainingen en werkervaringsplekken. Ook actuele informatie van de gemeente over de uitkering is voortaan in de app te vinden. Net als een overzicht van de rechten en plichten van uitkeringsgerechtigden. Gebruikers kunnen alle relevante data in een eigen agenda bij elkaar zetten, bijvoorbeeld de stortingsdata van uitkeringen.

Lees verder voor de volledige informatie op Den Haag FM of luister naar het radio-interview


Maandag 22 juni 2015 – Gemeenten Amsterdam en Utrecht introduceren de 020werkt- en Utrecht Werkt-app in navolging van Rotterdam (010werkt)!

Op maandag 22 juni heeft directeur Werk en Inkomen (DWI) van de gemeente Amsterdam, Bas van Delden de 020werkt-app geïntroduceerd. Op diezelfde dag deed wethouder (portefeuille Werk en Inkomen) en loco-burgemeester Victor Everhardt in Utrecht hetzelfde.

Informatie over de 020werkt-app voor de gemeente Amsterdam: zie website

Informatie over de Utrecht Werkt-app voor de gemeente Utrecht: zie website